Értékeink

“A” z évek során az etikai és tudományos komolyság a lehető legmagasabb környezeti minőség folyamatos vizsgálatával együtt lehetővé tette a L’Erbolario számára, hogy fontos felismeréseket és bizonyítványokat szerezzen. A L’Erbolario folyamatosan hangot ad annak a vállalásnak, hogy visszaszorítsák a káros környezeti hatásokat a minimumra, karöltve azzal a kívánsággal, hogy elősegítsenek egy fenntartható fejlődést.

A L’Erbolario naturkozmetikumaival közelebb érezhetjük magunkat az emberekhez, az állatokhoz és a környezethez a fenntartható fejlődés támogatásával.

A L’Erbolario

•    nem helyezte át az termék előállítás egyetlen fázisát sem valamely harmadik világbeli országba, ahol az emberi jogok és a dolgozók alapvető jogai sérülhetnek, vagy  gyermekmunkára támaszkodnak, illetve rabszolgasorhoz hasonló feltételek mellett kell dolgozni;

•     követi a “Stop ai Test su Animali” (Állatkísérletek leállítása) Nemzetközi Standardet; minden termékét az ICEA (Olasz Etikai és Környezeti Minősítő Szervezet) ellenőrzi a LAV (Élveboncolás Ellenes Liga) nevében;

•     Környezetvédelmi Vezetési Rendszert alkalmaz ( UNI EN ISO 14001 bizonyítvány n. 497-2002-AE-MIL-SINCERT DNV);

•    az “Impatto Zero®” keretében megújuló energiát alkalmaz (Lifegate Energy);

•    minden mezőgazdasági tevékenységét  az ICEA-n keresztül igazolja, a CE 834/07  biogazdálkodásra vonatkozó rendelete alapján (bizonyítvány kódja  IT ICA C517);

•    hozzájárul a  Corporate Golden Donor  FAI  (Olasz Környezetvédelmi Alap) tevékenységének finanszírozásához;

•    támogatja a Slow Food Biodiverzitásért Onlus alapítvány „Mille orti in Africa” (Ezer Kertet Afrikának) projektjét;

•    tagként támogatja az RSPO (Fenntartható Pálmaolaj Kerekasztal) szövetséget, amely nemzetközi szervezet azt az ambiciózus és fontos célt tűzte ki, hogy elősegítse a pálmaolaj előállítását és annak (illetve az abból származó termékeknek) alkalmazását.

Mert mi a L’Erbolario-nál úgy gondoljuk, hogy a valódi szépségnek mindig van egy etikus arca.


A L’Erbolariónál szilárd meggyőződésünk az, hogy a szépség etikai oldala is fontos. Itt találja azon elveket, amelyek több mint 30 éve irányadóak működésünk során.

A szépség demokratizálódása

A L’Erbolario azzal az álommal született, hogy a szépséget mindenki számára elérhetővé tegye. Büszkén állíthatjuk, hogy több mint 30 éves munka után sem hagytuk abba az álmok szövögetését. Még mindig arra törekszünk, hogy rendkívüli hatékonyságú termékeket állítsunk elő. Még mindig nagy százalékban növényi eredetű alkotóelemekből állnak fitokozmetikumaink. Még mindig kiváló minőség-ár arányú kozmetikumokat kínálunk.

Szépség kegyetlenség nélkül

Termékeinket soha nem teszteltük állatokon, még azokban a szerencsére messzi időkben sem, amikor mindez gyakran előfordult. 1998-tól lelkes követői vagyunk a Stop Ai Test Su Animali (Olasz Állatkísérlet Ellenes Liga) Nemzetközi Standardjének. Kozmetikumaink előállításához olyan alapanyagokat használunk fel, melyeknek ártalmatlanságát és alkalmazhatóságát már jó ideje bizonyították, és melyek használatához nincs szükség új, további tesztek elvégzésére. Ahogyan azt a Standard is előírja, nem használunk olyan alapanyagokat, melyek tesztelésére a Standardhez való csatlakozásunk után került sor.

Átláthatóság

Szeretünk mindig világosan fogalmazni. Nálunk az átláthatóság az egyes termékeknél kezdődik, melyeknek csomagolásán részletes információkat tüntetünk fel, amelyek véleményünk szerint alapvető fontosságúak. Számunkra az átláthatóság emellett a szándékaink tisztaságát is jelenti: környezetbarát és szociális vállalkozási profillal rendelkezünk, melyekről minden katalógusban és brosúrában szeretünk beszélni, azon hivatalos tanúsítványokra hivatkozva amelyekkel az üzlet büszkélkedhet.

Környezeti fenntarthatóság

A szépség barátai vagyunk, de egyben a környezeté is! Évek óta minden szükséges rendelkezést betartunk, hogy megelőzzük, csökkentsük, és ahol lehetséges száműzzük a környezetszennyezés minden formáját vagy bármilyen munkánkból eredő indokolatlan erőforrás fogyasztást. Minden fitokozmetikum Lodiban kerül előállításra, mely gyártóhely a Környezeti Vezetési Rendszert alkalmazza (UNI EN ISO 14001 bizonyítvány nr. cert. 497 - 2002-AE-MIL-SIN- CERT DNV), és minden mezőgazdasági tevékenységünket az ICEA (Istituto per la Certificazione Etica Ambientale - Olasz Etikai és Környezeti Minősítő Szervezet) igazolja. Mindez azért van így, mert alapításunk óta arra törekszünk, hogy a gyártási folyamatot a fenntartható fejlődés alapelveihez igazítsuk.

Munkaerkölcs

Kozmetikumaink olyan gyártási közegben születnek, amelyben több mint 150 kolléga dolgozik derűs, kellemes és stimuláló környezetben, egészséges, barátságos, őszinte viszonyban. A L’Erbolariónál mindenki biztonságos munkakörnyezetben dolgozik, egyenlő esélyek között, senki nem szenved el diszkriminiciót, és mindenki munkáját értékeljük.

Globalitás az előállításban

Gyakran útnak indulunk gyönyörű országunkból, hogy közeli és távoli helyekre jussunk el. Bejárjuk a világot, hogy megtaláljuk a megfelelő alapanyagokat. Voltunk már Guatemalában és Marokkóban, hogy Aloe levelet gyűjtsünk és Argán olajhoz jussunk, kalandoztunk Afrikában, ahol hatalmas baobab és kolbászfák varázsoltak el minket, és megálltunk a Maluku-szigeteken, ahol gyönyörű, ébenfekete hajú nők osztották meg velünk szépségük titkát.

…de a gyártás minden szakasza itthon zajlik

Tevékenységünk minden szakasza, a gyártástól a minőségellenőrzésig, a készülő terméktől a csomagolásig, gyártási helyünkön, Lodiban zajlik: az előállítás egyetlen szakaszát sem helyeztük át a harmadik világ valamely országába, ahol az emberi jogok és a dolgozók alapvető jogai sérülhetnek. Büszkén jelentjük ki, hogy fitokozmetikumaink gyártási helye 100%-BAN OLASZORSZÁG!


Copyright L'Erbolario Natúrkozmetikumok © 2021
Created by Ricci

PayPal PayPal PayPal PayPal PayPal Shipping