Környezetvédelem

Június 5.  - Környezetvédelmi Világnap


A Környezetvédelmi Világnapot (World Environment Day) az ENSZ 1972-ben hirdette ki, az egész világon június 5-én ünnepeljük.  Ezen a napon a figyelem mindannyiunk jólétének megőrzése céljából a környezeti fenntarthatóságra irányul.


A L’Erbolario 2002 óta Környezetvédelmi Vezetési Rendszerén keresztül (UNI EN ISO 14001 tanúsítvány nr. cert. 497-2002-AE-MIL-SINCERT DNV), törekszik arra, hogy minimalizálja saját gyártási folyamatának környezeti hatásait.Ennek kivitelezésére különböző megoldásokat alkalmaz:

•    Megújuló energia (gyártási helyünk kizárólag megújuló energiaforrásokat használ fel)

•    Zero Impatto (csatlakozás a LifeGate Impatto Zero® projektjéhez)

•    Napenergia (melegvíz biztosítása napelemek által és több különféle környezetbarát intézkedés San Gratói székhelyünkön)

•  Energia megtakarítás – 2012-ben felavattunk egy új 25 ezer négyzetméteres Logisztikai központot, melynek célja az energia megtakarítás maximalizálása: megújuló forrásokból (napenergia és geotermikus energia) hatékony rendszereken keresztül saját részre állítunk elő energiát

•   Rövid beszerzési lánc - A rövid beszerzési lánc logikája szerint a L’Erbolario fitokozmetikumai egyenesen az előállítótól érkeznek a gyógynövény szaküzletbe és a gyógyszertárba, forgalmazók, koncessziótulajdonosok, nagykereskedők, kiskereskedők közreműködése nélkül! Úgy döntöttünk, hogy semmilyen munkafolyamatot nem helyezünk át a harmadik világ valamely országába: ez fontos szempont termékeink környezeti hatásának csökkentése érdekében.
A termelési láncot pedig lerövidítettük azzal, hogy létrehoztunk egy fejlett Kitermelési Laboratóriumot, amelyben a hatóanyagok kinyerése szigorúan válogatott növényekből zajlik, kémiai oldószerek felhasználása nélkül, kizárólag glicerinnel és növényi olajokkal. Mindez igaz a növénytől a dobozon át a flakonig mindenre!

•    Vegetáriánus receptek – A már jól ismert „MercoledìVeg” elnevezésű kezdeményezésünk (és az ínycsiklandozó, felbecsülhetetlen értékű receptjeink weboldalunkon) a LAV-val (Élveboncolás Ellenes Liga) együttműködésben mind arra hívják fel a figyelmet, hogy csupán heti egy húsmentes nappal jelentősen csökkenthetjük az üvegházhatású gázkibocsátást és a vízforrások kimerítését.


7 egyszerű zöld tanács, mely környezetbaráttá teszi Önt

Csak szükséges és gazdaságos mennyiségben fogyasszon!

Csak a legszükségesebb, csökkentett környezeti hatású termékeket használja, melyek tartósabbak! (Ne felejtse, hogy ami kimarad, az hulladék!)

Állati eredetű helyett válassza inkább a növényi eredetűt!

Válasszon olyan étrendet, amely gyümölcs és zöldségalapú a húsfogyasztás helyett. Így apró lépésekben a súlyunkat és az üvegházhatású gázok kibocsátását is csökkentjük!Ha elhagyja otthonát, kapcsoljon ki mindent!

Az elektromos eszközöknek nem szükséges készenléti állapotban maradniuk, amikor nem használjuk őket! A munkával is spórol: állítsa be számítógépén, hogy a képernyő kapcsoljon ki, ha 2-5 percig nem használja.

Az ellenőrzés elősegíti az energia megtakarítást!

Az elektromos háztartási eszközöknek és megfelelő, időszakos karbantartása fejlett biztonságot és hatékonyságot biztosít, sőt, még az energiaszámlánk is kevesebb lesz!

Töltődjünk fel újratöltéssel!

Ha elemre van szüksége, vegyen újratölthető verziót, amelyet többször is újra használhat. Pazaroljunk minél kevesebbet!

Szabadítsa fel a meleget!

Használjon kézi hőszigetelőt is, hagyja szabadon a radiátorokat, a függönyöktől vagy egyéb akadályoktól megfelelő távolságra, hogy a meleg optimálisan terjedhessen.

Mondjon igent a ratatouille-ra… de csak tudatosan!

Olyan edényt válasszon, amely a tűzhely méretéhez illő, fedje le fedővel az elkészítés során és vegye lejjebb a lángot forráskor. Kisebb adagoknál válassza az elektromos tűzhelyet a hagyományos tűzhellyel szemben, ha ez nem lehetséges, csak akkor üzemelje be a sütőt, ha szükséges, ne essen túlzásba az előmelegítéssel, és ne felejtse el kikapcsolni az étel elkészülése előtt kis idővel, hogy felhasználja a fennmaradó meleget.

≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈

Április 22. – A Föld világnapja

1970 óta az egész világon április 22-én ünnepeljük a Föld napját, mely esemény a Földdel kapcsolatos problémákra kívánja felhívni MINDENKI figyelmét.

A L’Erbolario mindig is igazi szeretettel viseltetett a kert iránt, melyben üzletágunk székhelye terül el, több mint 60 különböző fa- és cserjefaj illetve 8000 gyógynövénnyel és egyéb növénnyel együtt. Minket, az Adda Sud Park vendégeit, környezettudatosság jellemez.

Ezt a szeretetet tanúsítja az ICEA bio bizonyítványa (olasz etikai és környezeti minősítő szervezet) mezőgazdasági tevékenységünkről és folyamatos fenntartható kutatásunkról, melynek célja növényi eredetű alapanyagok, a Föld által természetesen kínált, így a végtelenségig megújuló források innovációs alkalmazásának vizsgálata.


Mi a L’Erbolariónál még többre törekedtünk:

•    véget vetettünk a pazarlásnak (illusztrált szórólapjainkat megszüntettük és a szöveget inkább a csomagolás belsejére nyomtatjuk)

•    „tisztességes” papírt használunk (minden papírból vagy kartonból készült cikk esetén csak FSC® minősítésű anyagot használunk, hozzájárulva ezzel az erdei források helyes és felelősségteljes alkalmazásához)

•    kutatásaink környezettudatosak (ahol lehetséges, előnyben részesítjük az újrahasznosított, ill. újrahasznosítható anyagokat)

•     „újrahasznosított és újrahasznosítható bevásárlás” lehetősége (papírból készült reklámszatyraink 80%-os újrahasznosítási kvótával készülnek, kizárólag víz alapú tintával díszítjük őket. Biodegradábilisak, komposztálhatóak és teljes mértékben újrahasznosíthatóak.)


7 egyszerű tanács a Föld védelméhez

Mindenki szálljon biciklire vagy buszra!!!

Rövid távú utazás esetén mondjunk nemet az autózásra: válasszuk a tömegközlekedési eszközöket, vagy legrosszabb esetben osszuk meg az autót azzal, akivel megegyezik az útvonalunk.

Hasznosítsunk újra minden mennyiségben!

A hulladéktól való megfelelő megszabadulással adjunk új életet annak, amit kidobunk.Ne legyen fáradt háziasszony!

Az elhasznált, fáradt olajat ne öntse ki a konyhában, hanem a megfelelő hulladékudvarban szabaduljon meg tőle! Egy kg olaj akár 1000 köbméter vizet is beszennyezhet!

Mosogassunk pazarlás nélkül

Kerüljük a csapvíz felesleges folyatását, zárjuk el szappan használata vagy fogmosás közben. A két használat közti idő mindig hosszú, és több liternyi víz pazarlásával jár.

Csökkentse a fogyasztást perlátorral!

Ez a csapvégekre szerelhető eszköz kitűnő szolgálatot nyújt: a vizet levegővel keveri, így a fogyasztást 50%-kal is csökkentheti a használata.

Válassza azt, ami nem pusztít!

Vásároljon egyszerű csomagolású termékeket, melyek újrahasznosítottak vagy újrahasznosíthatóak, környezeti hatásuk alacsony. Ilyenek az egy anyagból álló csomagolások.Töknek és sárgadinnyének megvan a maga évszaka!

Kevesebb húst és több szezonális gyümölcsöt illetve zöldséget fogyasszunk, a termék teljes természetességének garanciájával és az intenzív földművelés és monokultúra kárára, melyek fő felelősei a föld kimerülésének, illetve a talaj- és vízszennyezésnek a műtrágyák és a növényvédő szerek miatt.

Copyright L'Erbolario Natúrkozmetikumok © 2021
Created by Ricci

PayPal PayPal PayPal PayPal PayPal Shipping