Menü
Kosár

Rólunk

Barátságban a természettel

Kozmetikumaink első használói Lodiban található gyógynövény szaküzletünk látogatói voltak. A L’Erbolario Lodiban jött létre 1978-ban mint díjnyertes családi gyógynövény szaküzlet. Itt, a Forso Archinti kis boltjában, Franco Bergamaschi és felesége Daniela Villa, a L’Erbolario alapítói, létrehozták első kozmetikumaikat, régi és elismert családi receptek alapján. Aromás vizet, fürdőolajat és balzsamokat árultak, melyeket természetes eredetű alkotóelemeik tettek különlegessé, kifinomult illatvilággal, mesterséges anyagok nélkül, letisztult és elragadó csomagolásban.

A siker azonnali: a macassar olaj, a nagy csalán balzsam, a méhpempő krém, melyek még ma is gazdagítják a L’Erbolario termékeit, egyre több csodálóra tettek szert, nem csak a városban. 1983 végétől a L’Erbolario egy tágasabb helyen folytatta a termékek előállítását, a történeti Nazario Sauro utcában, az Adda partján.
Virtuális látogatás a L’Erbolarióba!

Látogasson el a L’Erbolarióba a Youtube-on, hogy megünnepeljük együtt töltött 35 évünket. Íme egy videó a  „Cose dell’altro Geo” adásából, amely a Rai3-on került adásba 2013. február 15-én.


A következő években megkezdődött a növényi anyagok kinyerése vízgőz-desztillációval üvegperkolátorokban és az egyre összetettebb kozmetikumok előállításának folyamata beindult. Ezen évek alatt a vizsgálatok során gyümölcsöző együttműködésben barátságok szilárdultak meg: a L’Erbolario olyan karizmatikus személyekkel került kapcsolatba, mint Dr. Vera Lodi, Paolo Rovesti, az olasz fitokozmetikumok előállításának kezdeményezője, Gianfranco Patri és Gianni Proserpio professzor, aki évekig igazgatta a L’Erbolario Kutatási és Fejlesztési Laboratóriumát.

Nagy lelkesedéssel, álmatlan éjszakák és kemény fáradozás közepette, de sikert sikerre halmozva telt az idő: a L’Erbolario kis családi vállalkozásból nemzetközi szinten elismert üzletággá vált. 1994-ben a L’Erbolario ismét áthelyezte  gyártási központját, méghozzá San Gratóba, az Adda Sud Parkba.

Innen jelenleg is napi szinten kozmetikumszállítmányok tömegét indítják útnak több mint 5000 gyógynövény szaküzletbe és az országok gyógynövény részleggel rendelkező gyógyszertáraiba, illetve a világ különböző pontjain szétszóródó egyéb üzleteibe. A L’Erbolario története arról ad tanúbizonyságot, hogy a növényi alkotóelemek, állandó tudományos kutatásokkal alátámasztva, nélkülözhetetlen elemei maradnak egy kozmetikai termék jellegének.

A növekedés örömmel teli útján a L’Erbolario soha nem vesztette el különleges és eredeti filozófiáját: mindenekelőtt a természet maximális tiszteletben tartása a technikával és a legújabb tudományos fejleményekkel összhangban.

Büszkeséggel tölt el bennünket, hogy a L’Erbolario világában egy virtuális korszakban is rózsaillatú a rózsa.